Advertentie

Afrikaanse groep wil voor Fortis-deal stemmen

©REUTERS

Het Afrikaanse conglomeraat Chagoury, dat een belang van 0,7 procent aanhoudt in Fortis, is bereid om begin april voor de herziene deal met BNP Paribas te stemmen op de algemene vergadering van de groep. Ook een aan Chagoury verbonden familiale holding die 1 procent van Fortis heeft, zou nu bereid zijn voor het nieuwe akkoord te stemmen.

(tijd) - Dat leren bronnen dicht bij het dossier. Bij de vorige aandeelhoudersvergadering, in februari, stemden de twee groepen nog tegen de transacties met de Belgische overheid en BNP Paribas. Gezien de bijzonder nipte uikomst van de vorige stemming - het nee-kamp haalde het met een minimale voorsprong van 0,04 procent van het total aantal Fortis-aandelen - is die koerswijziging dan ook allerminst onbelangrijk.

'De nieuwe overeenkomst is nu meer in het belang van de aandeelhouders, ook al is dat dan in de mate van het mogelijke', klinkt het in kringen rond Chagoury.  'Er zijn een aantal onzekerheden, bijvoorbeeld wat betreft de toekomstige middelen voor de groep. Maar de nieuwe overeenkomst biedt meer mogelijkheden voor de industriële groei van de holding als verzekeringsgroep, en voor het herstel van de aandeelhouderswaarde. Bovendien biedt de samenwerking met BNP Paribas een grotere waarborg voor de toekomst van de groep,' luidt de redenering nog. PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud