AIG betaalt 25 miljard terug aan Fed

©EPA

De Amerikaanse verzekeraar AIG, die zijn Aziatische activiteiten gaat verkopen aan zijn Britse concurrent Prudential, gaat 25 miljard dollar terugstorten aan de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank.

(belga) - AIG zal in totaal 35,5 miljard euro krijgen voor de verkoop van de Aziatische activiteiten, gegroepeerd in AIA. AIG krijgt 25 miljard dollar contant geld en 10,5 miljard dollar nieuwe aandelen van Prudential, waardoor het 11 procent van de Britse verzekeraar in handen krijgt.

De 25 miljard dollar contant geld zal gebruikt worden om 'voor 16 miljard dollar effecten terug te kopen die in handen genomen waren door de Fed in New York en om de Fed zo'n 9 miljard dollar krediet terug te storten', verklaart de verzekeraar in een communiqué.

AIG voegt eraan toe dat het stelselmatig de 10,5 miljard dollar Prudential-aandelen zal verkopen 'in functie van de marktcondities en na een zo kort mogelijk bezit'. In een tweede fase zal die 10,5 miljard dollar ook teruggestort worden aan de Fed.

Na de transactie en zodra de Prudential-aandelen verkocht zullen zijn, zal AIG nog zo'n 14,4 miljard dollar verschuldigd zijn aan de Fed in New York.

In totaal liep de overheidssteun om AIG van het faillissement te redden op tot 182 miljard dollar. Een deel daarvan ging naar kredieten die niet volledig gebruikt zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud