Advertentie

AIG moet bonussen terugbetalen

©EPA

Het Amerikaanse ministerie van Financiën vordert voor 165 miljoen dollar aan uitgekeerde bonussen terug van de Amerikaanse verzekeringsgigant AIG nadat in de VS grote commotie was ontstaan over de affaire. De begunstigde werknemers van AIG zullen belast worden met een verhoogd belastingtarief.

(tijd) - De Amerikaanse minister van Financiën, Timothy Geithner, schreef in een brief aan het Amerikaanse Congres dat hij de betalingen, die het gevolg zijn van overeenkomsten gesloten voor de overheidsinterventie ten belope van 170 miljard dollar, niet kan ongedaan maken. Wel zullen de 165 miljoen dollar aan uitgekeerde bonussen worden afgehouden van de 30 miljard dollar overheidshulp die AIG op 2 maart ontving.

Daarnaast wordt gewerkt aan een wet die bonussen hoger dan 10.000 dollar die worden uitgekeerd bij bedrijven waarin de overheid een belang heeft van meer dan 79 procent, belast met een extra tarief van 60 procent. Het speciale tarief komt bovenop het normale belastingtarief van 35 procent en lokale belastingen, zodat uiteindelijk 100 procent zal terugvloeien naar de belastingbetaler.

Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud