AIG wil Alico verkopen aan MetLife

©EPA

AIG, de verzekeringsreus die sinds vorig jaar grotendeels in Amerikaanse staatshanden is, praat opnieuw met sector- en landgenoot MetLife over de verkoop van zijn dochter Alico. Dat schrijft de krant Financial Times donderdag.

(tijd) - De verkoop zou AIG tot 15 miljard dollar kunnen opleveren, meent Financial Times. Alico, voluit American Life Insurance Company, geldt als een van de kroonjuwelen van AIG en omvat alle wereldwijde levensverzekeringsactiviteiten van de groep. AIG had eerder dit jaar met MetLife onderhandeld over de verkoop van Alico, maar die gesprekken draaiden op niks uit. Andere partijen die aanvankelijk ook interesse toonden voor Alico waren het Franse Axa en het Britse Prudential.

Vorige week meldden verscheidene media nog dat AIG de Europese tak van Alico wilde herstructureren om kosten te besparen. AIG staat onder enorme druk om de 182,5 miljard dollar terug te betalen die de tot voor kort grootste verzekeraar ter wereld al aan staatssteun heeft ontvangen. Midden april had de groep al zijn Amerikaanse autoverzekeringsactiviteiten voor 1,9 miljard dollar verkocht aan het Zwitserse Zurich Financial Services.

In een nieuw rapport waarschuwden analisten van Citigroup er gisteren nog voor dat er voor aandeelhouders hoogstwaarschijnlijk geen waarde meer zal overblijven als AIG al de Amerikaanse overheidssteun zal hebben terugbetaald.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud