Advertentie
Advertentie

Alle Fortis-aandeelhouders kunnen stemmen over BNP Paribas-deal

©REUTERS

Het hof van beroep heeft zonet de beperking van het stemrecht van de Fortis-aandeehouders verworpen. Dat betekent dus dat alle aandeelhouders van Fortis eind april hun stem kunnen uitbrengen over de herziene deal met BNP Paribas. Ook de vraag van advocaat Modrikamen om de stemming over de standalone -optie voor Fortis op de agenda te plaatsen werd verworpen.

(tijd) - Door de beslissing van het hof van beroep wordt een eerder arrest van 31 maart geannuleerd dat bepaalde dat alleen wie tot 14 oktober Fortis-aandelen bezat, zich op de buitengewone vergadering in Gent kon uitspreken over de herziene deal met BNP Paribas. Fortis had echter derdenverzet aangetekend tegen dat arrest, dat er was gekomen op vraag van de Brusselse advocaat Mischaël Modrikamen. 

Ook de eis van Modrikamen om een steming over een standalonescenario voor Fortis Bank op de agenda te plaatsen werd verworpen door het hof van beroep, wegens 'niet gefundeerd'.

'Dit is duidelijk een nederlaag', zegt advocaat Mischaël Modrikamen in een eerste reactie. 'Maar we zullen de uitspraak respecteren.'

De advocaat voegde er aan toe dat hij tussen nu en de algemene vergadering van  28 april geen juridische stappen zal nemen. Modrikamen zegt ook te zullen nagaan of het nog zin heeft zijn standalone-project voor Fortis Bank verder uit te werken.

Bij de Fortis-holding reageert men voorzichtig positief op de uitspraak van het hof van beroep. 'We zijn blij met deze uitspraak. Maar we blijven voorzichtig, want er zijn nog de aandeelhoudersvergaderingen van 28 en 29 april', merkt woordvoerster Kathleen Steel op. 

BB/PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud