Allianz boekt forse winststijging dankzij verkoop belangen

Allianz, de grootste verzekeraar van Europa, heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van EUR 3,2 miljard, een stijging van 80% ten opzichte van EUR 1,78 miljoen een jaar eerder. Dat heeft het Duitse concern woensdag bekendgemaakt.

(betten) Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op een winst van EUR 2,4 miljard. De winst in het eerste kwartaal is inclusief zo'n EUR 2 miljard aan opbrengsten uit de verkoop van belangen in onder andere BMW en Munich Re. De opbrengst zal gebruikt worden voor de financiering van de overname van Assurances Generales de France (AGF).

Het bedrijfsresultaat steeg met 7,4%, van EUR 2,7 miljard tot EUR 2,9 miljard, terwijl de omzet nagenoeg onveranderd bleef op EUR 29,3 miljard. Het resultaat van de divisie 'Property-Casualty' daalde met EUR 119 miljoen.

De daling is volgens de verzekeraar het gevolg van de storm Kyrill die afgelopen januari in Europa woedde. De omvang van de claims als gevolg van deze storm bedroeg volgens Allianz EUR 340 miljoen.

Alle andere divisies hebben volgens Allianz een verbetering van het resultaat laten zien. De verzekeraar, die vandaag de algemene aandeelhoudersvergadering houdt, zal op 8 mei een uitgebreider kwartaalrapport publiceren.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud