Almancora wordt KBC Ancora

Almancora, de holding achter de Belgische bank-verzekeraar KBC, gaat haar naam veranderen in KBC Ancora.

(tijd) Almancora stapt op 15 juni 2007 over naar de continumarkt van Euronext Brussel. De holding splitst diezelfde dag haar aandeel met een factor 1,4. Dat meldt Almancora in een persbericht.

De overstap van de dubbele fixing naar de continumarkt moet de liquiditeit van het aandeel verbeteren en de belangstelling van institutionele investeerders in de holding verhogen, meent Almancora.

De naamswijziging en splitsing van het aandeel volgt op een beslissing van het arbitragecollege van 15 november 2006. Die beslissing vloeit voort een procedure van de advocaat Mischael Modrikamen in naam van enkele misnoegde Cera-coöperanten.

'De keuze voor KBC Ancora is een weergave van de centrale rol van Almancora in de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van de KBC-groep', alludeert de holding op de actuele stroom van fusiegeruchten in de Europese financiele sector. 'Ook in de toekomst zullen wij onze rol ten volle opnemen', zegt gedelegeerd bestuurder Franky Depickere. Almancora is met een belang van 20,9 procent de grootste individuele aandeelhouder van KBC.

Aandeelhouders verkrijgen vanaf 15 juni 7 aandelen KBC Ancora voor 5 bestaande aandelen Almancora. Almancora heeft nog 2.321.314 aandelen KBC van Cera aangekocht met schulden om de splitsing werkbaar te maken. Het beurshuis Petercam trad op als onafhankelijk expert. Na de operatie zullen er evenveel aandelen Almancora als aandelen KBC zijn, namelijk 78.301.314.

Omdat de kost van de financiering lager is dan de verwachte dividendopbrengsten uit de bijkomende aandelen KBC, mogen aandeelhouders een positief effect op het uit te keren dividend verwachten, aldus Almancora.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud