Ascencio (Mestdagh/Fortis) eerste kwartaal 2007 naar beurs

Ascencio, de bevak van de groep Mestdagh en Fortis Real Estate gespecialiseerd in winkelvastgoed, trekt in de loop van het eerste kwartaal van 2007 naar de beurs. Dat blijkt uit een persbericht van de bevak. Ascencio heeft momenteel een portefeuille met een investeringswaarde van 175,8 miljoen euro.

(tijd) Ascencio kreeg op 31 oktober de erkenning van vastgoedbevak. Bijna 100 miljoen aan gebouwen uit de portefeuille komt van de groep Mestdagh en Fortis. Mestdagh brengt de 23 Champion-winkels die ze in het bezit heeft, in de bevak. Eerder raakte al bekend dat Ascencio de ketens Carrefour, Lidl en Monsieur Bricolage kon overtuigen om winkelpanden in de bevak te stoppen.

Mestdagh en Fortis Real Estate engageren zich om elk interessant winkelgebouw met een maximale waarde van 20 miljoen euro eerst aan de bevak voor te stellen.

Ascencio wil met de beursgang zijn portefeuille verder laten groeien. Het nettorendement van de bevak zou rond 5 procent schommelen. Dat is licht boven het nettorendement van Retail Estates en Intervest Retail, de voornaamste concurrenten van Ascencio.

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud