Advertentie
Advertentie

Assured Guaranty mag FSA inlijven

Het hoofdkantoor van FSA in New York City ©-

De aandeelhouders van het Amerikaanse Assured Guaranty zetten gisteren het licht op groen voor de overname van Financial Security Assurance (FSA), de probleemdochter van Dexia. Daarmee komen de Amerikanen alweer een stap dichter bij het inlijven van de obligatieverzekeraar.

(tijd) - In november besliste de raad van bestuur van Dexia tot de verkoop van het gezonde deel van zijn Amerikaanse dochter FSA aan het Amerikaanse Assured Guaranty voor een bedrag van 722 miljoen dollar. In ruil kreeg Dexia een belang van net geen 25 procent in de Amerikaanse groep.

FSA, dat in de VS een rechtstreekse concurrent is van Assured Guaranty, kwam door de kredietcrisis in zeer zware problemen. De top van Dexia stelde de verkoop van FSA als een van de belangrijkste prioriteiten om de Frans-Belgische bank-verzekeraar uit het slop te halen.

De overname van FSA moest nog wel de goedkeuring krijgen van  de aandeelhouders van Assured Guaranty. Gisteren stemde niet minder dan 99 procent van de aanwezige aandeelhouders voor de transactie.

Het is nu nog wachten op een goedkeuring door een aantal Amerikaanse instanties. Gisteren kwam die goedkeuring er alvast van het New York State Insurance Department.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud