Atenor boekt recordwinst op verkoop President-project

De vastgoedgroep Atenor verkoopt zijn President-project, een Luxemburgs kantoorcomplex, met een winst van 80 miljoen euro aan het Duitse fonds CGI. De verkoopprijs bedraagt 215 miljoen euro. Een en ander blijkt uit een persbericht nabeurs.

(tijd) Aangezien het gebouw ongeveer 30.330 vierkante meter groot is, boekt Atenor op de verkoop per m2 een winst van 2.637 euro. Dat is het hoogste bedrag ooit voor de vastgoedgroep. De winst op het President-project wordt gespreid over de boekjaren 2007, 2008 en 2009.

De winst op het gebouw ligt boven de verwachtingen van de analisten. Mickael Van den Hauwe van Dexia had een winst van 87 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld, maar daarin was de provisie voor huurgarantie van Atenor niet inbegrepen. Gewoontegetrouw garandeert Atenor de koper voor een bepaalde tijd (meestal 12 tot 18 maanden) een bepaalde huur. Hoewel de kans klein is dat Atenor geen huurder vindt voor de kantoren, wordt de huurprovisie (geschat van 11 tot 17 miljoen euro) nu in mindering gebracht.

In november 2006 maakte Atenor bekend dat het exclusieve gesprekken gestart was met een institutionele investeerder rond de verkoop van de drie President-vennootschappen, President A,B en C. Vorige week, bij de presentatie van de jaarresultaten, zei gedelegeerd bestuurder Stephan Sonneville dat de gesprekken goed vorderden en een akkoord 'binnen de volgende dagen of weken' uit de bus zou komen.

Het President-complex, 1,35 ha groot, is gelegen op het Kirchberg-plateau in Luxemburg-stad. Het project behelst 3 gebouwen, goed voor 30.000 m2 kantoren en 330 m2 winkels. Atenor hoopt de bouwvergunning voor het project in mei te krijgen. 'De werken zullen onmiddellijk kunnen starten zodat het complex einde 2008 - begin 2009 klaar is', aldus Sonneville. Eens de vergunningen afgeleverd zijn, wordt de overname afgerond.

Het Presidentproject is na 'Pixel' en 'IEK' het derde Luxemburgse project dat Atenor van de hand doet. Atenor wil met de vrijgekomen middelen nieuwe projecten investeren in nieuwe projecten op de aantrekkelijk Luxemburgse vastgoedmarkt.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud