Advertentie

AvH ziet opportuniteiten in durfkapitaalsector

Luc Betrand, de topman van Ackermans & van Haaren (foto Sofie Van Hoof) ©Sofie Van Hoof

Net als veel andere investeringsmaatschappijen ontsnapt ook Ackermans & van Haaren (AvH) niet aan de zware economische crisis, maar volgens gedelegeerd bestuurder Luc Bertrand staat de groep nu veel steviger in haar schoenen dan tijdens de vorige recessie in 2002. De huidige malaise biedt AvH trouwens ook opportuniteiten, benadrukte Bertrand maandag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Antwerpen.

(tijd) - Bertrand moest de kleine honderd aandeelhouders die naar het statige hoofdkwartier van AvH aan de Antwerpse Begijnenvest was afgezakt wel toegeven dat ook zijn investeringsmaatschappij de crisis voelt.

'Het is dan ook de zwaarste crisis in de laatste 50 jaar. Maar in vergelijking met de laatste crisis die ik heb meegemaakt, komen we nu met een winst van 114,6 miljoen euro op een relatief hoog niveau uit. Bovendien hebben we een stevige kaspositie en geen grote schulden.'

Uit de trading update die Ackermans & van Haaren vorige week had uitgestuurd was trouwens al duidelijk geworden dat het beursgenoteerde bedrijf ook in de eerste drie maanden van het jaar vrij goed had standgehouden.

Binnen de durfkapitaalpoot moesten bepaalde cyclische en consumentengerichte participaities wel een verlies slikken. 'Het waait zeer hard, sommige van onze bedrijven hebben het moeilijk. Maar als groep zijn we goedgeplaatst in deze moeilijke markt', zegt Bertrand daarover. 

Stabiel dividend

Omdat AvH in de huidige moeilijke marktomstandigeheden meer voorzichtigheid aan de dag wil leggen, werd besloten het brutodividend over 2008 onveranderd te laten op 1,39 euro per aandeel. Dat voorstel werd maandag door de aandeelhouders goedgekeurd. 

Bertrand ziet in het huidige klimaat zelf opportuniteiten voor AvH weggelegd, ook voor wat betreft de durfkapitaalpoot. Binnen die divisie worden momenteel trouwens tal van dossiers bestudeerd, vooral dan in de energie- en infrastructuursector.

Binnen enkele weken zal Ackermans & van Haaren trouwens een nieuwe investering in een opkomende markt bekendmaken. Om welke investering het precies gaat wilde Bertrand maandag nog niet kwijt. Vorige week was al bekendgeraakt dat AvH in het eerste kwartaal een kleine investering had gedaan in een Indiase infrastructuurspecialist. 

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud