Aviva verlaagt dividend wegens onzekere vooruitzichten

Andrew Moss (Foto Bloomberg) ©BLOOMBERG

De Britse verzekeraar Aviva heeft in de eerste helft van 2009 de operationele winst met 14 procent zien dalen, als gevolg van lagere uitgaven aan verzekeringen door consumenten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië. Daarnaast heeft het Britse moederbedrijf van Delta Lloyd Groep het interimdividend met 31 procent verlaagd tot 9 pence per aandeel. De economische vooruitzichten blijven volgens de verzekeraar onzeker.

(Dow Jones) - Aviva zag de operationele winst in de eerste zes maanden van 2009 afnemen van 1,22 miljard tot 1,05 miljard pond (ca. 1,24 mrd euro). Het resultaat kwam wel hoger uit dan de 936 miljoen pond die analisten hadden verwacht.

Dankzij winst op investeringen wist Aviva een nettowinst te boeken van 747 miljoen pond, vergeleken met een nettoverlies van 84 miljoen pond in de eerste helft van 2008.

Volgens bestuursvoorzitter Andrew Moss is Aviva in een moeilijke economische omgeving teruggekeerd naar winst. De marges op levensverzekeringen en pensioenen zijn volgens Moss verbeterd en de algemene verzekeringsactiviteiten hebben de doelstellingen overtroffen. Daarnaast heeft Aviva volgens Moss de kapitaalpositie significant versterkt.

De economische omstandigheden zullen volgens de bestuursvoorzitter onzeker blijven en druk blijven uitoefenen op de omzetvolumes, maar Aviva zal volgens hem ook kunnen profiteren van de ontstane mogelijkheden.

Aviva kondigde donderdag tevens aan een beursgang van dochterbedrijf Delta Lloyd Groep voor te breiden op Euronext Amsterdam. Het definitieve besluit over de beursgang dient nog te worden genomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud