Axa sluit samenwerkingsakkoord met Italiaanse BMPS

De Franse verzekeringsgroep Axa heeft een akkoord gesloten met de Italiaanse Banca Monte Dei Paschi Di Siena (BMPS) om zijn positie op de Italiaanse markt voor bankverzkeringen en pensioenen te versterken.

(tijd) Axa neemt 50 procent van BMPS' verzekeringstak MPS Vita en 50 procent van MPS Danni, dat schadeverzekeringen aanbiedt. De Franse verzkeraar neemt ook de helft over van de divisie pensioenfondsen van BMPS. Dat melden Axa en BMPS vrijdag in een gezamenlijk persbericht.

Axa betaalt 1,15 miljoen euro in cash voor deze belangen. De Franse groep zal de controle hebben over de nieuwe groep die uit het akkoord ontstaat. Maar het management van BMPS krijgt wel het vetorecht over belangrijke strategische zaken. Axa levert de gedelegeerd bestuurder, BMPS de voorzitter. De samenwerking tussen Axa en BMPS is geldig voor minstens 10 jaar.

Met het akkoord willen Axa en BMPS zich verder ontwikkelen op de Italiaanse markt voor bankverzekeringen en pensioenfondsen. Die is volgens Axa een van de meest aantrekkelijke in Europa. Beide groepen zullen elk wel nog via hun eigen makelaarsnetwerk verzekeringsproducten aan de man brengen in Italië.

Pieter Suy

foto BMPS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud