Axa verkoopt makelaarsbureau Atelia

De financiële dienstengroep Axa zoekt een koper voor Atelia NV, het grootste makelaarsbureau voor particulieren in België. Axa wil de maatschappij als één geheel te verkopen en heeft daarvoor zakenbank Petercam ingeschakeld, zo kondigde Axa woensdag aan.

(belga) Atelia maakt sinds de overname van Winterthur in juni 2006 deel uit van de Axa Groep. Voor haar corebusiness, heeft Axa er in België voor gekozen om haar producten en diensten te verdelen via onafhankelijke verzekeringsmakelaars en bankagenten. Daarom wenst Axa niet langer eigenaar te zijn van een makelaarsnetwerk, aldus het persbericht.

Atelia bestaat uit 23 kantoren (22 in België en één in Zuid-Frankrijk) en bedient ongeveer 90.000 particuliere klanten, maar ook kmo's. In 2006 boekte Atelia een omzet van meer dan 17 miljoen euro aan commissies (waarvan 10 pct in grote ondernemingen). De maatschappij stelt 200 personen te werk, binnen een structuur hoofdzakelijk gericht op de verkoop.

Axa zoekt een koper voor het geheel. Omdat Atelia "onmiskenbare en exclusieve voordelen biedt op de Belgische markt" zoekt de maatschappij een koper die bereid is zich te concentreren op de verdere ontwikkeling van de onderneming. Om continuïteit te waarborgen, ten gunste van de werknemers en klanten van Atelia, wil Axa de operatie in de komende maanden afronden, luidt het nog.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud