Axel Miller (ex-Dexia) ijvert voor standalonescenario Fortis

Axel Miller, die eerder dit jaar opstapte als topman van Dexia, heeft donderdag Pierre Nothomb van juridisch adviesbureau Deminor vergezeld bij een ronde langs verschillende Belgische institutionele beleggers, om hen te overtuigen van een standalonescenario voor bank-verzekeraar Fortis. Dat schrijft de krant Le Soir vrijdag.

(belga) - Met hun initiatief willen Miller en Nothomb handtekeningen verzamelen bij verschillende topmensen uit de Belgische economie. Tegen zaterdag willen Deminor, advocatenkantoor Modrikamen en consorten zoveel mogelijk grote namen verzameld hebben.

Op enkele dagen van de algemene aandeelhoudersvergaderingen van de Fortis Holding - 28 april in Gent en 29 april in Utrecht - voeren de voorstanders van een standalone, maar ook die van een overname door BNP Paribas hun communicatie op.

Zo waarschuwt financiënminister Didier Reynders er voor dat overheidsinvesteringen in banken niet kosteloos gebeuren en dat de staat van plan is de geïnvesteerde sommen te recupereren.


Donderdag zei premier Van Rompuy in de Kamer dat de regering onverkort achter de overeenkomst met BNP Paribas blijft staan en geen alternatief overweegt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud