Axel Miller ziet af van ontslagpremie

Axel Miller, de ontslagnemende gedelegeerd bestuurder van Dexia, ziet af van een opstapvergoeding.Dat gebeurt op vraag van de Franse regering, die er deze week nog akkoord mee ging in te tekenen op de kapitaalverhoging voor de bank-verzekeraar.

(tijd) -Een woordvoerder van het Franse ministerie van Economie en Financiën verduidelijkte dat er in de nacht van donderdag op vrijdag nog met Axel Miller en Pierre Richard, respectievelijk de aftredende gedelegeerd bestuurder en voorzitter van Dexia, werd onderhandeld over een vertrekregeling. 

Volgens de Franse minister van Financiën Christine Lagarde, had de Franse overheid als voorwaarde voor de kapitaalinjectie in Dexia gesteld dat Miller en Richard zouden afzien van hun eventuele ontslagpremies. 

Uit het jaarverslag van Dexia valt af te leiden dat Miller bij het verbreken van zijn contract recht had op een vergoeding die gelijk stond aan een vast en variabel loon over een periode van 24 maanden. Op basis van Millers loon over 2006 en 2007 zou die vergoeding 3,6 miljoen euro bedragen. Voor voorzitter Pierre Richard is geen speciale vertregeling voorzien. 

Miller maakte deze ochtend in een persbericht zelf bekend af te zien van zijn ontslagpremie.'Na mijn beslissing om ontslag in te dienen als gedelegeerd bestuurder, heb ik ook beslist dat ik geen opstapvergoeding zal vragen', zegt hij in het bericht. 'Ik vertrouw op de wijsheid van de raad van bestuur om, aan het einde van het beheer van de lopende zaken dat mij werd toevertrouwd, de balans van mijn prestaties bij de groep Dexia op te maken.'

RV/PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud