Backup voor topman Citibank België

José de Penaranda ©BELGA

Er komt een Amerikaanse ‘backup’ voor José de Penaranda, de topman van Citibank België. Brendan Carney, die tot voor kort de activiteiten van Citibank in Portugal leidde, zal ‘indien nodig’ de Penaranda vervangen tijdens de Lehman-rechtszaak. Op termijn is het de bedoeling dat Carney de teugels bij Citibank België volledig overneemt, vernam De Tijd.

(tijd) - José de Penaranda moet samen met twee andere toplui van Citibank en de bank zelf voor de rechtbank verschijnen over de verkoop van producten van de failliete Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. De start van de pleidooien is voorzien op 12 april.

‘Brendan Carney wordt lid van de raad van bestuur van Citibank België, op voorwaarde dat hij nog de goedkeuring krijgt van toezichthouder CBFA en ook een arbeidsvergunning krijgt. Hij heeft erg veel ervaring opgedaan als topman in Portugal. Het is goed om zo iemand te hebben die het team komt versterken en die eveneens kan bijspringen tijdens een perdiode, de Lehman-rechtszaak, die veel tijd en aandacht van meneer de Penaranda zal opeisen ’ stelt Lars Seynaeve, de woordvoerder van Citibank België.

Het staat echter in de sterren geschreven dat Carney op termijn op de stoel van de Penaranda terechtkomt. Verschillende insiders bevestigen dat het de bedoeling is dat Carney de teugels overneemt, alleen is het daar nu te vroeg voor.

'We willen ons momenteel vooral concentreren op de rechtszaak en ervoor zorgen dat in die moeilijke periode de bank op een normale manier kan verderwerken en dat we onze klanten op de best mogelijke manier blijven bedienen. Wat er daarna komt zien we dan wel,’ stelt Seynaeve.  JL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud