Bank of America klaagt ABN AMRO aan inzake verkoop LaSalle

Bank of America stapt naar de Amerikaanse rechter over de geblokkeerde verkoop van LaSalle door ABN AMRO aan de Amerikaanse bank. Dat blijkt vrijdag uit juridische stukken die het persagentschap Betten Beursmedia News in het bezit heeft.

(betten) ABN AMRO verkocht LaSalle twee weken geleden voor USD 21 miljard. Gisteren bepaalde de Ondernemingskamer dat de bank haar Amerikaanse dochter niet mag verkopen aan Bank of America, zonder dit besluit voor te leggen aan de aandeelhouders.

Een woordvoerder van ABN AMRO stelde vrijdag tegenover Betten dat de bank de zaak die Bank of America heeft ingediend gaat bestuderen. 'We geven op dit moment nog geen commentaar hierop', aldus de zegsvrouw.

In de processtukken stelt Bank of America nu op het punt te staan door contractbreuk naar verwachting miljarden dollars aan schade te gaan lijden, inclusief, maar niet beperkt tot verloren winsten, financieringskosten en transactiekosten.

Daarom wil de bank, zo blijkt uit de juridische stukken, dat de Amerikaanse rechter ABN AMRO verbiedt nog verder met derden te onderhandelen over de verkoop van LaSalle, of sowieso het Amerikaanse onderdeel te verkopen aan een andere partij.

Verder eist Bank of America een schadevergoeding wegens contractbreuk tegen een bedrag dat op de rechtszitting bepaald dient te worden. Verder wil de bank ook andere vergoedingen ontvangen voor kosten die zijn ontstaan bij deze kwestie.

(foto: bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud