Bank of New York fuseert met Mellon Financial Corporation

De Bank of New York en Mellon Financial Corporation gaan fuseren. Daarmee onstaat de grootste dienstverlener op het gebied van effecten en vermogensbeheer ter wereld. Het Europees hoofdkwartier van de Bank of New York is in Brussel.

(betten/tijd) - In Brussel werken een duizendtal mensen bij de Bank of New York. Er wordt niet meteen een belangrijke impact verwacht van de fusie. Op termijn is de impact mogelijk positief.

De aandeelhouders van de Bank of New York ontvangen 0,9434 aandelen in het nieuwe bedrijf, voor ieder aandeel dat ze nu in de Bank of New York bezitten. De aandeelhouders van Mellon ontvangen precies e e n aandeel in de nieuwe combinatie voor e e n aandeel Mellon.

De fusie is unaniem door de raad van commissarissen van beide bedrijven goedgekeurd en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2007 worden afgerond.

De Bank of New York New York Mellon Corporation, zoals het bedrijf na de fusie gaat heten, heeft een marktkapitalisatie van USD 43 miljard en wordt de op tien na grootste financiele instelling in de Verenigde Staten.

Bank of New York Mellon Corporation zal een jaarlijkse omzet hebben van ruim USD 12 miljard. Het gecombineerde bedrijf heeft voor USD 16,6 biljoen aan effecten in bewaring, USD 8 biljoen onder trustbeheer en een beheerd vermogen van USD 1,1 biljoen.

De financiele instellingen verwachten jaarlijks ongeveer USD 700 miljoen voor belasting te kunnen besparen. Dit is ongeveer 8,5% van de voor 2006 geschatte gezamenlijke uitgaven.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud