Advertentie

Barclays heeft geen extra kapitaal nodig

Foto AFP ©AFP

De Britse bank Barclays stelt maandag in een open brief beleggers gerust nadat het aandeel de voorbije dagen zware klappen moest incasseren. De bank zegt over voldoende kapitaal te beschikken en winstgevend te zijn. Een kapitaalinjectie door de overheid of door privé-investeerders is daardoor niet nodig.

(tijd) - De publicatie van de jaarresultaten wordt met een week vervroegd tot 9 februari. Daaruit zal blijken dat Barclays ondanks afschrijvingen van 8 miljard pond op de kredietportefeuille winstgevend blijft. De activiteiten 'investment banking' en de vorig jaar overgenomen activiteiten van Lehman Brothers in Noord-Amerika ondersteunen de winst. In de brief, ondertekend door voorzitter Marcus Agius en CEO John Varley, staat ook dat 'Barclays goed aan 2009 is begonnen'.

'De bank heeft aanzienlijke afschrijvingen geboekt in een zeer uitdagende omgeving, maar door recordinkomsten over de verschillende afdelingen blijft zij winstgevend en goed gekapitaliseerd. We hebben geen vers kapitaal nodig', aldus Agius.

Aandeel

Met de onverwachte mededeling lijkt de Britse bank erin te slagen om de ongerustheid bij beleggers weg te nemen. De jongste beursdagen was het aandeel meer dan 70 procent van zijn waarde verloren wegens de vrees dat de bank een kapitaalverhoging zou moeten doorvoeren of zelfs gedeeltelijke genationaliseerd zou worden.

Maandag omstreeks 11.50 uur klimt het aandeel op de beurs van Londen met 53,30 procent tot 78,50 pence. Dat is nog steeds slechts een tiende van de waarde in februari 2007.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud