'Barclays wil La Salle verkopen om tegenbod te counteren'

De Britse bank Barclays wil een tegenbod op ABN Amro verhinderen door de Amerikaanse activiteiten van de Nederlandse groep af te stoten. Dat schrijft de Sunday Telegraph op haar website.

(tijd/belga)) - De topman van Barclays heeft vanuit diverse hoeken interesse geconstateerd voor La Salle, een retailbank met zetel in Chicago die eigendom is van ABN Amro. Volgens de Sunday Telegraph gaat het om Bank of America, maar ook om BNP Paribas, Wachovia en Citigroup. De waarde van La Salle wordt geraamd op 5 miljard dollar.

Door deze divisie af te stoten denkt Barclays om het even welk bod van het consortium van Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander te kunnen counteren.

Bepaalde waarnemers opperen zelfs dat RBS het consortium zou kunnen verlaten om La Salle bij Barclays weg te kapen.

The Observer meent dan weer te weten dat Barclays maandag een bod zal doen van 36 euro per aandeel of 69 miljard euro op ABN Amro. Maar dat bod zou wel eens onvoldoende kunnen zijn, want het consortium rond RBS zou tot 40 euro per aandeel willen gaan. Volgens The Independent zou het bod van Barclays echter meer dan 36 euro bedragen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud