'Barclays ziet GBP 3 mrd besparingen bij fusie ABN AMRO'

Barclays wil voor meer dan 3 miljard Britse pond aan kosten besparen bij een fusie met ABN AMRO. Dat meldt de Britse krant Sunday Telegraph, zonder bronnen te noemen.

(betten) De twee banken voeren momenteel exclusieve gesprekken. Barclays verwacht binnen twee weken een bod van 33 euro per aandeel op tafel te leggen, zo meldt de krant.

Met een bod van EUR 33 per aandeel wordt ABN AMRO gewaardeerd op ongeveer EUR 60 miljard. Afgelopen vrijdag sloot ABN AMRO op Euronext Amsterdam op EUR 32,22. De besparingen zouden vooral moeten worden behaald door het schrappen van 'honderden banen' bij de Londense investeringsbank van ABN AMRO.

Een andere Britse krant, The Business, schreef dit weekend op basis van anonieme bronnen dat Royal Bank of Scotland (RBS) nagaat of zijn belangrijkste aandeelhouders zich kunnen vinden in een bod op ABN AMRO. RBS is vaker genoemd als overnamekandidaat van ABN AMRO.

ABN AMRO stelde vorige week nog niet te kunnen zeggen of de gesprekken met Barclays zullen leiden tot een fusievoorstel. Om hieraan toe te voegen: 'indien de gesprekken niet tot een fusievoorstel leiden, zullen wij naar andere duurzame alternatieven kijken, waaronder het scenario van een zelfstandig voortbestaan'.

Vorige week kwam ABN AMRO ook met een antwoord op de kritiek van de activistische aandeelhouder TCI. De Nederlandse bank gaat de confrontatie aan. Het voorstel van TCI om de bank op te splitsen komt op de agenda van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Maar ABN AMRO zette wel uitvoerig uiteen waarom de andere aandeelhouders vooral niet in moeten stemmen met de plannen van TCI.

Tim Kezer tim@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud