Befimmo overweegt kapitaalverhoging

Vastgoedbevak Befimmo bracht vrijdagavond het hoogste bod uit op Fedimmo, een vennootschap waarin 62 gebouwen van de staat worden ingebracht. Befimmo betaalde 576 miljoen euro voor de investering.

Een van de gebouwen die in de portefeuille van Fedimmo zit is een deel van het Afrikamuseum van Tervuren

(tijd) - Het nieuws stond zaterdag in De Tijd en werd tijdens het weekend bevestigd door de bevak. Cofinimmo en AXA Belgium beten in het zand. Befimmo overweegt een kapitaalverhoging.

Befimmo wordt voor 90 procent aandeelhouder van Fedimmo, de Staat behoudt de resterende 10 procent. De 62 gebouwen, goed voor een gezamenlijke oppervlakte van 382.000 m2, zijn voornamelijk verhuurd aan de Regie der Gebouwen voor een gemiddelde duur van 17 jaar en bestemd voor de Federale Overheidsdiensten. Het gaat om uiteenlopende gebouwen, van kantoren van het ministerie van Financien tot een deel van het museum van Tervuren.

De investering doet de schuldgraad van Befimmo stijgen naar 62 procent. Dat is heel dicht bij het wettelijke maximum van 65 procent. Befimmo overweegt nu een kapitaalverhoging om zijn schuldgraad te verlagen en meer investeringskracht te hebben.

Volgens 's lands op een na grootste bevak zal zijn portefeuille stijgen met ongeveer 730 miljoen euro. Het bruto huurrendement bij aanvang ligt op 5,5 procent. Befimmo ziet zijn cash-flow met 0,20 tot 0,30 euro per aandeel stijgen dankzij de investering, en dit vanaf het huidige boekjaar 2006/2007.

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud