Advertentie

België overweegt 'bad bank'

Zonder over een ‘bad bank’ te spreken, zei Reynders dat er een algemene oplossing moet komen voor de banken. (foto: belga) ©BELGA

De komende dagen wordt beslist of er een Belgische 'bad bank' komt, waar de rommelkredieten van de grote Belgische financiële instellingen kunnen worden ondergebracht. Dat vernam De Tijd in overheidskringen. Zo'n bad bank zou van KBC, Dexia, Fortis Bank en Ethias opnieuw gezonde financiële instellingen moeten maken.

(tijd) - De koersval van KBC, dat dinsdag op Euronext met 23,7 procent kelderde tot 9,75 euro, deed alle alarmlichten weer op rood springen. De marktreactie mag dan al ‘buitensporig’ zijn, in overheidskringen is men ervan overtuigd dat de markt de Belgische financiële instellingen zal blijven viseren, als er niet fundamenteel wordt ingegrepen. 

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) bevestigde dat er een tweede steunronde komt voor de banken. Zonder over een ‘bad bank’ te spreken, zei Reynders wel dat er een algemene oplossing moet komen.’ Ik wil in ieder geval vermijden dat er een interventie geval per geval komt,’ zei Reynders aan het persagentschap Belga. Reynders zei niet hoeveel geld zou nodig zijn voor de nieuwe rond en wil de kwestie bespreken in het kernkabinet.

Het idee van een ‘bad bank’ vond al zijn weg in het buitenland. Ook het Verenigd Koninkrijk en het entourage van de Amerikaanse president Barack Obama overwegen alle ‘slechte’ financiële producten in een aparte bank te stoppen in een poging de financiële crisis eindelijk te bezweren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud