Bergen voorgedragen bij NYSE Euronext

André Bergen.

André Bergen, de voormalige topman van KBC, wordt voorgedragen als Belgische bestuurder bij de fusiebeurs NYSE Euronext. Dat vernamen L'Echo en De Tijd. Ook Arnoud de Pret Roose de Calesberg (AB InBev) was een kanshebber.

(tijd) - Jean Peterbroeck (73), de medestichter van het beurshuis Petercam, trekt zich dit jaar terug uit de raad van bestuur van NYSE Euronext. Die raad verjongt en slankt vanaf dit jaar af. In dat orgaan is één zitje gereserveerd voor een Belg.

NYSE Euronext lanceerde al in september vorig jaar de zoektocht naar de vervanger van Peterbroeck. De naam van Bergen circuleerde daarbij als eerste. Bergen heeft sinds zijn vertrek bij KBC vorig jaar enkele nieuwe bestuudersmandaten opgenomen, waaronder één bij het Gentse Taminco. Dat bedrijf moest ter elfder ure zijn beursgang afblazen. Bergen geniet de steun van de Belgische banken.

De ex-KBC'er zit in het buitenland en wou geen commentaar kwijt op onze informatie.

Concurrent

De enige concurrent van Bergen was Arnoud de Pret, bestuurder bij onder meer AB InBev en Delhaize, maar ook bij UCB, Umicore en Sibelco. AB InBev en Delhaize noteren al op de Newyorkse beurs.

NYSE Euronext publiceert de oproeping voor zijn algemene vergadering - waarin de benoemingen van nieuwe bestuurders zullen opgenomen worden - volgende maand.

De raad van bestuur van NYSE Euronext wordt voorgezeten door Jan-Michiel Hessels. De Nederlander verwierf in ons land eind 2008 bekendheid als interimvoorzitter van Fortis na het vertrek van Maurice Lippens.

JN/MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud