Beursherstel geeft Sofina vleugels

©mfn online editor import

De Boël-holding Sofina heeft in 2009 de nettowinst fors zien opveren, met dank aan het herstel op de beurzen. In 2008 viel de nettowinst van Sofina nog terug met een derde als gevolg van de omgekeerde beweging op de aandelenmarkten. De holding trekt het dividend met 6,5 procent op. Vooruitzichten voor 2010 worden niet gegeven.

(tijd) - De nettowinst van Sofina (aandeel van de groep) steeg in 2009 van 84,96 miljoen euro tot 177,93 miljoen euro. Per aandeel nam de nettowinst toe van 2,40 tot 5,19 euro. Sofina besloot het nettodividend, getrouw aan het beleid, met 6,5 procent te verhogen, van 1,23 tot 1,31 euro per aandeel.

Sofina bezat op 31 december 713.255 eigen aandelen, wat overeenstemt met iets meer dan 2 procent van het maatschappelijk kapitaal.

De holding wil geen vooruitzichten geven voor 2010. Dat is volgens het persbericht niet mogelijk 'aangezien de resultaten van Sofina afhangen van de evolutie van de aandelenbeurzen, van het rentepeil en desgevallend van de verkoop van activa'.

Techno

Sofina meldt verder dat het 8 procent heeft gekocht in de moeder van het Franse Oberthur Technologies, een producent van veiligheidstechnologie. De belangrijkste toepassingen zijn het ontwerp en de fabricage van kredietkaarten, kaarten voor mobiele telefonie en beveiligde of identiteitsdocumenten alsmede fiduciair drukwerk (het drukken van bankbiljetten).

De holding heeft zijn portefeuille sinds begin dit jaar niet merkbaar veranderd. Begin 2010 oefende Sofina de in zijn bezit zijnde inschrijvingsrechten op aandelen B&W uit. Als gevolg daarvan steeg het belang in B&W tot 30 procent.

KE/SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud