Beursherstel levert Keytrade record op

©Photo News / Rapha‘l Demaret

De Belgische internetbank Keytrade Bank, een onderdeel van Landbouwkrediet, heeft dankzij het betere beursklimaat een recordaantal nieuwe klanten kunnen aantrekken in 2009. De groep zag haar klantenbestand het afgelopen jaar met 30 procent groeien tot 115.000, leert een persbericht.

(tijd) - Dat het klantenbestand voor het tweede jaar op rij een recordgroei kende is niet alleen te danken aan de toegenomen interesse voor de aandelenmarkten. Keytrade Bank voerde de voorbije maanden ook een intensere reclamecampagne en nam bovendien de 14.000 internetklanten over van Kaupthing België.

De tegoeden op de spaarrekeningen van Keytrade stegen het voorbije jaar met 67 procent of 443 miljoen tot in totaal 1,5 miljard euro. Dankzij het herstel op de aandelenmarkten zag Keytrade het aantal beurstransacties het voorbije jaar flink toenemen. Het aantal transacties steeg met 27 procent tot ongeveer 1,2 miljoen.

Opvallend: volgens Keytrade gebeurde de stevige groei vorig jaar ten kosten van de grootbanken. De bank zou naar eigen zeggen een 100 miljoen euro per concurrent hebben afgesnoept van ING, BNP Paribas Fortis en KBC en zo'n 80 miljoen euro van Dexia.

PS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud