Bijna 800 banen weg in Frankrijk door overname Fortis Bank

©BELGA

De Franse bankgroep BNP Paribas zal 750 banen schrappen bij de integratie van Fortis Bank Frankrijk in zijn Franse bankactiviteiten. Dat werd vernomen bij de vakbonden en directie. Het gaat wel niet om gedwongen ontslagen. De fusie is gepland voor mei 2010.

(belga/tijd) - Fortis Bank Frankrijk moet eind 2009, begin 2010 een filiaal worden van BNP Paribas dat vervolgens in mei zal fuseren met de Franse bank. BNP Paribas nam in de nasleep van de Belgische bankencrisis 75 procent over van de bankactiviteiten van de toenmalige bankverzekeraar Fortis. Het gaat niet alleen om activiteiten in Belgiƫ, maar ook in tal van andere landen zoals Frankrijk.

Iets meer dan 600 van de 1.378 werknemers van Fortis Bank Frankrijk krijgen onderdak bij de moederbank en zullen in hun nieuwe functie de activiteiten van Fortis Bank Frankrijk beheren. De overige 775 werknemers vinden eveneens onderdak bij BNP Paribas. Zij nemen de plaats in van werknemers van BNP Paribas die via natuurlijke afvloeiing de bank verlaten. Volgens dezelfde bronnen worden die werknemers dus niet intern vervangen, wat een nettobanenverlies oplevert van 775.

Slechts 30 van de 64 agentschappen van Fortis Bank Frankrijk worden behouden. Bovendien worden vijf zakencentra gesloten.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud