BinckBank boekt nettowinst van 8,4 miljoen euro in derde kwartaal

BinckBank heeft in het derde kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 8,4 miljoen euro tegen 7,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is een stijging van 16,7%. Dit blijkt uit een persbericht dat de bank woensdag voorbeurs uitgaf.

(betten) - Er zijn geen nadere details bekendgemaakt over de geplande overname van online broker Alex.

Het resultaat uit voortgezette activiteiten bedroeg in het derde kwartaal EUR 7,5 miljoen tegen EUR 6,4 miljoen in 2006, een stijging van 22,2%. De winst per aandeel liep op van EUR 0,24 in het derde kwartaal van 2006 naar EUR 0,27 dit jaar.

Het totaal aantal klanten voor zowel Retail als Professional Services steeg van 49.500 naar 73.800 en nam dus met 49,1% toe. In het derde kwartaal bedroeg de groei van het aantal klanten 7,7% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007.

Mede als gevolg van de crisis op de financiele markten, steeg het aantal uitgevoerde transacties met 17,7%. Analisten hadden al voorspeld dat de crisis een positief effect zou hebben op het transactievolume.

BinckBank meldt voorts dat in het derde kwartaal veel tijd is besteed aan de eventuele acquisitie van Alex. Hierdoor heeft de bank besloten de start van de Franse activiteiten, die was aangekondigd voor de eerste helft van 2007, uit te stellen tot medio 2008.

In de afgelopen drie maanden ging de aandacht verder uit naar de groei van de business units Retail en Professional Services, het afronden van de management buy-out van de obligatiehandelsactiviteiten, de ontwikkeling van de 'Business Process Outsourcing' activiteiten voor Friesland Bank.

Ten aanzien van de toekomst meldt BinckBank dat 'de gezonde groei van onze onderneming onze positieve verwachtingen voor de rest van het jaar' ondersteunt. Wel geeft de bank aan dat dit mede afhankelijk is van de ontwikkelingen op de financiele markten.

foto Lieven Van Assche

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud