BinckBank over de 20.000 klanten in België

© /Hollandse Hoogte

De internetbank BinckBank heeft in België de kaap van 20.000 klanten gerond. Dat meldde BinckBank vrijdag bij de voorstelling van haar derdekwartaalresultaten. De nettokwartaalwinst van de Nederlandse internetbeleggingsbank daalde tegenover een jaar geleden met een miljoen euro tot 7,4 miljoen euro.

(belga) - "De turbulente marktomstandigheden hebben BinckBank België niet verhinderd om de steile groei inzake klanten voort te zetten. Op amper 2,5 jaar tijd mochten wij ruim 20.000 beleggers verwelkomen", zegt de algemeen directeur van BinckBank België, Vincent Germyns, in een persbericht. "Meer dan ooit nemen beleggers zelf het heft in handen om hun portefeuilles via internet op de voet op te volgen en zoeken zij naar de laagste transactiekosten."

BinckBank startte in september ook met activiteiten in Frankrijk en spreekt van een "veelbelovende" start. De internetbank heeft er ondertussen duizend rekeningen geopend.

In totaal telde de Nederlandse bank eind spetember 262.400 rekeninghouders, bijna 6 procent meer dan eind juni. In de eerste weken van oktober was er volgens het bedrijf sprake van een "stormachtige groei" van het aantal beleggers. De bank zegt echter wel de onrust op de spaarmarkt te merken.

De nettowinst in het derde kwartaal bedroeg 7,4 miljoen euro, tegen 8,4 miljoen euro een jaar eerder. Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar steeg de winst wel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud