Blokkade Delta Lloyd Life opgeheven

©Lieven Van Assche

De blokkade van de Belgische tak van de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd Life aan de Brusselse Fonsnylaan is opgeheven. Door een plotse staking naar aanleiding van het ontslag van een werknemer was de toegang tot het gebouw waar Delta Lloyd LIfe in Brussel is gevestigd enige tijd geblokkeerd.

(tijd) - Het conflict draait rond het ontslag van een werknemer. Volgens de socialistische bediendebond BBTK, die het initiatief nam tot de actie, werd de werknemer ontslagen tegen de interne afspraken in en 'zonder rekening te houden met de procedures die binnen de sector van de verzekering bestaan rond ontslag'. De bond heeft het over 'een schandalige daad' en wijst er ook op dat de betrokkene op de vakbondslijst staat voor een tussentijdse verkiezing.

Nog volgens de BBTK komt het ontslag 'bovenop een uiterst moeilijk verlopend sociaal overleg' binnen het bedrijf. Bij Delta Lloyd lopen  onderhandelingen rond het harmoniseren van de arbeids- en loonvoorwaarden als gevolg van de overname van Swiss Life. Deze gesprekken verlopen 'erg moeizaam en de directie stelt – weinig origineel - voor om naar beneden toe te harmoniseren', aldus de vakbond.

Laurent Winnock, de woordvoerder van Delta Lloyd Life, ontkent de aantijgingen en zegt dat het bedrijf verontwaardigd is over de gebeurtenissen. 'Het gaat om het ontslag van een persoon die al verschillende functies kreeg, maar het bleef maar slabakken. We hebben alle regels gevolgd. Dat de werknemer kandidaat zou zijn heeft er niets mee te maken. Het klopt ook niet dat we de arbeidsvoorwaarden willen verslechteren bij de harmonisering. Moest iemand uit een andere sector zien wat er op tafel ligt, zou hij jaloers zijn. De onderhandelingen verlopen ook niet moeizaam. Ze gaan wel traag, maar er is vooruitgang.'

BB 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud