Advertentie
Advertentie

BNP Paribas verliest 1,4 miljard in vierde kwartaal

©Hilz/Hollandse Hoogte

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, verwacht over het vierde kwartaal van vorig jaar een nettoverlies te boeken van 1,4 miljard euro. Over heel 2008 verwacht de bank 3 miljard nettowinst. BNP Paribas deelt maandag ook mee een beroep te zullen doen op de tweede ronde van het Franse reddingsplan voor de banken.

(tijd) - 'Het vierde kwartaal werd gekenmerkt door uitzonderlijk hevige bewegingen op de kapitaalmarkten, vooral op de aandelenmarkten', luidt het bij BNP. Door een verlies voor belastingen bij Corporate en Investment Banking van 2 miljard euro en door waardeverminderingen op de investeringsportefeuille van de hele groep als gevolg van de daling van het aandeel, verwacht BNP een nettoverlies van 1,4 miljard euro over de laatste drie maanden van vorig jaar.

Voor heel het boekjaar gaat BNP uit van een nettowinst van 3 miljard euro. De groep dankt dat naar eigen zeggen aan de goede prestatie van zijn afdelingen retail banking, vermogensbeheer en diensten. BNP zegt ook te profiteren van 'de beperkte blootstelling aan de meest risicovolle producten en aan landen die het meest onder de crisis hebben geleden'.

Franse overheid

BNP Paribas stelt een buitengewone aandeelhoudersvergadering te zullen houden om te stemmen over het voorstel om voor 5,1 miljard euro aan preferente aandelen zonder stemrecht uit te geven aan de Franse overheid. Daarnaast zal de bank 2,55 miljard euro aan achtergestelde schuld aflossen.

De maatregelen zullen leiden tot een versterking van de Tier-1 ratio van de bank tot rond de 8 procent, van circa 7,5 procent per eind december 2008. Op 18 februari maakt BNP Paribas volledige jaarresultaten bekend en neemt de groep een besluit over het dividend over 2008.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud