Bois Sauvage plant obligatielening in 2de halfjaar

De holding Bois Sauvage is van plan twee obligatieleningen uit te geven, een in de tweede helft van dit jaar en een in 2008. Bij deze operaties wil Bois Sauvage telkens 50 à 60 miljoen euro ophalen. Dat zei gedelegeerd bestuurder Vincent Doumier in de marge van de algemene vergadering.

(tijd) De eerste lening zou een zuivere obligatielening worden, de tweede zou gepaard kunnen gaan met de uitgifte van warrants. 'Wij gaan na wat voor ons het minst duur uitkomt: een publieke operatie of een private plaatsing', zei Doumier.

Hij liet ook weten dat een dezer dagen ook een commercial paper-programma wordt gefinaliseerd van maximaal 50 miljoen euro. Deze operatie wordt begeleid door ING en Fortis.

Dit alles gebeurt in het kader van de nakende terugbetaling van aflopende obligatieleningen voor een totaal bedrag van 115 miljoen euro.

De raad van bestuur van Bois Sauvage zal zich midden mei buigen over een mogelijke splitsing van het aandeel, iets wat overigens elk jaar gebeurt. De koers is het voorbije jaar fors gestegen en schommelt nu rond de 364 euro. 'Het aandeel wordt inderdaad vrij zwaar', gaf Doumier toe.

Alle agendapunten op de algemene vergadering werden goedgekeurd, met inbegrip van de benoeming van Michel Delloye (ex-GBL/CLT) als onafhankelijke bestuurder. Op de vergadering waren 71 aandeelhouders aanwezig of vertegenwoordigd, goed voor 861.527 aandelen, wat meer dan de helft van het aandelenkapitaal is. Een brutodividend van 8,80 euro (+5%) is vanaf 2 mei betaalbaar tegen afgifte van coupon 18.

Tijdens een aansluitende BAV zetten de aandeelhouders het licht op groen voor een aandeleninschrijvingsplan bestemd voor het personeel en de uitvoerende bestuurders.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud