Bois Sauvage verlaagt dividend na rampjaar

Vincent Doumier, CEO van Bois Sauvage - Foto Sofie VH

De holding Bois Sauvage heeft zijn intrinsieke waarde het voorbije boekjaar zien dalen met 44 procent. Door de verslechterende economische omstandigheden zakte die van 448 euro per aandeel einde 2007 tot 252 euro per aandeel einde 2008.

(tijd) - De groep realiseerde een nettoverlies van 186 miljoen euro, fors lager dan de eigen verwachting van 120 miljoen euro, geformuleerd bij de derdekwartaalcijfers. Bois Sauvage verlaagt het dividend tot 6,40 euro per aandeel.

Het voorbije boekjaar verhoogde Bois Sauvage onder meer zijn belang in vastgoedbevak Cofinimmo tot 4,6 procent. Ook in in schuimrubberproducent Recticel werd het belang verhoogd van 26,2 procent tot 28,6 procent. De positie in Fortis werd in grote mate afgebouwd tot 469.000 aandelen na de verkoop van 4,6 miljoen aandelen. Bois Sauvage kreeg 29 miljoen voor het pakket.

Dat resulteerde in een nettoverlies van 196 miljoen euro, waarvan 126 miljoen euro verlies op verkopen en 93 miljoen euro wijzigingen in de reële waarde en waardeverminderingen. Vorig jaar werd nog een winst van 23 miljoen euro geboekt. Zo werd op de verkoop van het Fortis-pakket een minwaarde geïncasseerd van 54 miljoen euro. De marktactiviteiten resulteerden in een verlies van 40 miljoen euro. Deze activiteiten werden in het begin van het vierde kwartaal stopgezet om de financiële risico's te beperken.

De intrinsieke waarde van de holding kromp in 2008 met 44 procent tot 252 euro per aandeel. Op 6 maart was deze zelfs verder afgenomen tot 224 euro per aandeel. Bois Sauvage geeft geen vooruitzichten voor de korte noch middellange termijn.

SD

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud