Advertentie
Advertentie

Bonusgolf bij Fortis voor nationalisering

foto afp ©AFP

Aan 2.000 medewerkers van Fortis Investment zijn bonussen toegezegd om te beletten dat ze zouden vertrekken. Dat gebeurde in het weekend dat de Belgische overheid volop onderhandelde over de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. De politiek wist van niets.

(belga) - Dat staat vrijdag in De Standaard.

De top van Fortis kende op twee verschillende momenten tijdens de crisisweekends bonussen toe. Een eerste bonusgolf vertrok naar de subtop van Fortis Bank Nederland en werd toegekend na de beslissing van de Benelux-overheden om elk 49 procent in de Fortisbank op hun bodem te nemen.

In België werden bonussen toegezegd aan alle medewerkers van Fortis Investments Management. Bij FIM werken zo'n 2.000 mensen, verspreid over talrijke landen. Het verloningscomité van FIM kwam op zondag 5 oktober samen, toen de Belgische overheid in volle onderhandeling was met BNP Paribas om de bank te verkopen.

De bedoeling van de bonustoezeggingen is volgens woordvoerster Hilde Junius om de mensen te houden in deze crisistijden.
Filip Dierckx, CEO van de bank, kreeg via een e-mail te horen van het arrangement. Dierckx was tegen, maar de toezegging was blijkbaar al gebeurd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud