Boogmans bestuurder bij BNPP Fortis

Dirk Boogmans - Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Dirk Boogmans, de vroegere gedelegeerd bestuurder van de investeringsmaatschappij Gimv, wordt onafhankelijk bestuurslid bij BNP Paribas Fortis. Dat heeft de bankgroep donderdag laten weten in een persbericht.

(tijd) - Met de komst van Boogmans krijgt BNP Paribas Fortis een tweede bestuurder met een uitgesproken Gimv-profiel. Herman Daems, de voorzitter van BNP Paribas Fortis, zit immers ook de bestuursraad van Gimv voor. Volgens onze informatie vroeg Daems zijn ex-topman zelf om in de bestuurraad van de bank te komen zetelen.

'Geen belangenconflict'

In de financiële sector zetelt Boogmans eveneens in de raad van bestuur van de verzekeraar P&V en die van Ethias Finance, de holding boven de verzekeraar Ethias. Hij ziet daar evenwel geen belangenconflict (Fortis Bank bezit 25 procent van AG Insurance, red.) in. 'Mocht er een strategisch onderwerp over AG Insurance op de raad van bestuur komen, zou ik mij natuurlijk onthouden', zegt hij.

Boogmans was gedelegeerd bestuurder bij Gimv van 2001 tot 2008. Bij BNP Paribas Fortis neemt hij de plaats in van Frédéric Lavenir, de directeur Human Resources bij BNP Paribas. Door die vervanging blijft de raad van bestuur van de bankgroep dus uit 16 leden bestaan. Er zetelen voortaan wel vier onafhankelijken: Gérard Lamarche (GDF Suez), Jean Stéphenne (GSK), Luc Vansteenkiste (Recticel) en Boogmans zelf.

Bij BNP Paribas Fortis zegt men dat de benoeming van Boogmans los moet worden gezien van de actualiteit rond Luc Vansteenkiste in de voorkenniszaak rond Bois Sauvage.

PS/MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud