Brederode nu voor 55,3 procent in vaste handen

De investeringsmaatschappij Brederode is nu ten belope van 55,3 procent in vaste handen, zo blijkt uit een kennisgeving op de site van de maatschappij. Uit de vorige kennisgeving, van mei 2006, bleek een controle van 50 procent via Holdicam (4,6%) en Auximines (45,4%).

(tijd) De versterking van de controle gebeurde voor een groot deel door Brederode zelf dat 1.573.975 eigen aandelen kocht op de beurs, een pakket dat 4,59 procent van het kapitaal vertegenwoordigt. Auximines verhoogde zijn deelname van 45,4 procent tot 46,15 procent. De verwerving door Auximines van aandelen Brederode is gericht op het versterken van het stabiele aandeelhouderschap, aldus Brederode in een toelichting. Het verwerven van eigen aandelen door Brederode heeft dan weer te maken met het optimaliseren van de rendabiliteit van de eigen middelen per aandeel.

Eerder deze week werd bekend dat Holdicam zijn deelname in Auximines opvoerde van 28,31 procent tot 74,84 procent. Hierbij werd een pakket van 37,01 procent in Auximines gekocht dat werd aangehouden door voorzitter Pierre van der Mersch van de raad van bestuur van Brederode.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud