Brederode zoekt overnemer voor Dumo

De holding Brederode zoekt een overnemer voor Dumo. Dumo is in handen van Arthemaura, die voor de helft gecontroleerd wordt door Brederode. De andere aandelen van Arthemaura zijn in handen van Mapicius (25 procent) en Hendrik Kesteloot, gedelegeerd bestuurder van Dumo (25 procent). Dit blijkt uit het jaarverslag van Brederode van 2006.

(tijd) Uit het jaarverslag van Brederode bljikt dat de aandeelhouders van Arthemaura onlangs een mandaat hebben gegeven aan een zakenbank om op zoek te gaan naar kandidaten voor de overname van Arthemaura. Om welke bank het gaat werd niet bekendgemaakt. Brederode benadrukt dat de impact van de verkoop op de resultaten 'verwaarloosbaar' zal zijn.

Dumo produceert schuimproducten voor de productie van matrassen en zetels, stelt 200 mensen tewerk en heeft productieafdelingen in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dumo haalde in 2006 een zakencijfer van 53,1 miljoen euro tegenover 51,8 miljoen in 2005. De bedrijfskasstroom (ebitda) steeg van 1,4 miljoen euro in 2005 naar 2,8 miljoen in 2006. De jaren daarvoor ging het bedrijf meerdere malen in het rood. De winst in 2006 bedroeg 50.000 euro.

Uit de jaarcijfers van Brederode blijkt verder dat de holding voor 9 miljoen euro aan belastingen heeft moeten bijbetalen voor het aanslagjaar 2004. Het gaat om dividenden van participaties en investeringen in de Verenigde Staten waarvoor geen belastingsvrijstelling werd verleend. Brederode heeft een bezwaarschrift ingediend tegen dit belastingssupplement.

Het aandeel Brederode sloot donderdag 0,46 procent hoger op 32,24 euro.

Laurent Willaert laurent.willaert@tijd.be

Stéphane Wuille stephane.weille@lecho.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud