Bruno Colmant naar Fortis-holding

Bruno Colmant, de gedelegeerd bestuurder van NYSE Euronext Brussel, krijgt vanaf 1 september een topfunctie bij de Fortis-holding. Bij de verzekeringsgroep wordt Colmant adjunct-CEO en in die zin de rechterhand van de nieuwe topman, Bart De Smet. Dat meldt Fortis in een persbericht.

(tijd) - Concreet krijgt Colmant drie verantwoordelijkheden: financiën, juridische aangelegenheden en 'legacy issues', met andere woorden het afwikkelen van dossiers die te maken hebben met het vroegere Fortis, dat van voor de ontmanteling.

Colmant (48) laat in het midden of hij Fortis benaderde, dan wel omgekeerd. Hij zegt wel dat een headhunter een rol speelde in zijn overstap. Die komt er omdat hij vindt dat zijn taak bij de beurs, de integratie in de New York Stock Exchange of NYSE, voltooid is. 'Ik was niet verplicht om te vertrekken bij NYSE Euronext Brussel. Ik was er heel gelukkig. Het is een enthousiaste beroepskeuze om deze uitdaging aan te gaan.'

De nieuwe topmanager van Fortis is van opleiding doctor in de toegepaste economie (ULB). Hij behaalde ook een MBA aan de Purdue University in de VS en is voorts houder van de certificaten van financieel analist en expert-boekhouder.

Colmant heeft een uitgebreide ervaring in de financiële sector in ruime zin. Hij was aan de slag bij consultant Andersen, holding Sofina, verzekeraar Intégrale, de beursvennootschap Dewaay en ING België. Bij ING was Colmant onder meer financieel directeur en gedelegeerd bestuurder van ING Luxemburg.

De man was ook negen maanden lang kabinetschef van minister van Financiën Didier Reynders, uitgerekend een van de politici die mee beslisten tot de ontmanteling van Fortis. Maar voor alle duidelijkheid valt zijn mandaat daar (in de periode 2006-2007) voordat men met de kettingzaag door Fortis ging, in het najaar van 2008. 

Wie Colmant opvolgt bij Euronext is nog niet bekend. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud