'Buffett-scout' ziet Europese kansen

Superbelegger Warren Buffett speelt een spelletje bridge op de AV van Berkshire Hathaway.

De kans dat de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett een grote deal in Europa sluit, is nu groter dan tijdens de ‘Buffett-tour’ door Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland twee jaar geleden. Dat zegt Angelo Gino Moratti, de organisator van die Buffett-tour en de Europese ‘scout’ van het orakel van Omaha, in een interview met Bloomberg.

(tijd) - De 47-jarige Moratti is vice-voorzitter van de Italiaanse petroleumraffinadeur Saras en bestuurder bij voetbalclub Inter Milaan. Hij is de kleinzoon van Angelo Moratti, stichter van Saras en de peetvader van Inter. ‘Ik denk dat Warren Buffett nu op het radarscherm van Europese bedrijfsleiders staat’, zegt Moratti. ‘Tien jaar geleden wisten ze niet wij hij was. Drie jaar geleden begrepen ze hem nog niet, nu wel.’

Moratti laat nog weten dat Buffett de voorbije jaren diverse aanbiedingen uit Europa heeft laten liggen, omdat de overnamekanidaten te klein waren of te veel schulden hadden. De energie- en voetbaltycoon denkt voorts dat Buffett zich niet zal laten afschrikken door de griekse schuldencrisis.

KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud