Advertentie

CBFA: 'Belgische banken beperkt blootgesteld'

De Belgische banken zijn slechts beperkt blootgesteld aan Lehman Brothers. Dat vernam De Tijd bij de Commissie voor het Bank-, Financie en Assurantiewezen (CBFA).

(tijd) - 'De Belgische banken hebben maar een beperkte bloostelling aan de obligaties van Lehman Brothers of via tradingposities.' Dat zegt Hein Lannoy, de woordvoerder van de CBFA 'Ze hebben tamelijk veel waarborgen ingebouwd.' De CBFA houdt in België toezicht op de financiële sector.

Het gerechtelijk akkoord van Lehman Brothers vertegenwoordigt geen echt nieuw risico voor de Belgische instellingen, luidt het. 'De banken hebben met dit scenario rekening gehouden en hebben de laatste weken hun beleid daarop afgesteld', aldus Lannoy.

Dexia liet maandagnamiddag weten voor 500 miljoen euro direct te zijn blootgesteld aan Lehman Brothers. Bij KBC bedraagt de blootstelling 230 miljoen euro. Fortis liet in de late namiddag weten dat het voor 137 miljoen euro indirect is blootgesteld aan obligaties bij Lehman. Daarnaast is de groep ook voor 270 miljoen euro blootgesteld aan kortlopende financieringen, maar die zijn wel gedekt door schuldpapier.  De aan- en verkoop van zogeheten credit default swaps zal een negatieve impact van 7 miljoen euro hebben op de resultaten van de groep. ING wenste voorlopig geen commentaar te geven.

MS/PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud