Advertentie

CBFA legt ING België fikse boete op

©Lieven Van Assche

De Commissie voor het Bank-, Financie en Assurantiewezen (CBFA) heeft ING België een boete van 100.000 euro opgelegd. Dat staat te lezen op de website van de beurswaakhond. ING België krijgt de boete voor meerdere laattijdige aanmeldingen van transacties in overheidspapier (OLO's, schatkistcertificaten, enz.) aan het Rentefonds, de toezichthouder voor die markt.

(tijd) - ING België heeft eind 2005 en eind 2006 meerdere transacties te laat aangemeld. Het ging om transacties van honderden miljoenen euro's tot ruim 1 miljard.

In de motivering van haar beslissing stelt de CBFA dat ING België een zware fout heeft begaan en dat de bank als voormalige 'primary dealer' op de markt in overheidspapier haar verplichtingen moest kennen.

ING België heeft de fout toegegeven. De boetes voor dat soort overtredingen schommelen tussen 2.500 en 2,5 miljoen euro.

Voorkennis


De beurswaakhond heeft ook een boete van 8.000 euro opgelegd aan een ex-bankier van Fortis Bank. De man, die bij de zakenbankafdeling van de bank verantwoordelijk was voor de sectoren chemie en farma, maakte zich schuldig aan handel met voorkennis bij de overnames van Celltech en Schwarz Pharma door UCB. Hij realiseerde mooie meerwaarden op die transacties. Hij werd eind 2006 al door de bank ontslagen. MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud