CBFA trekt vergunning Mélice in

De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) heeft de vergunning van de beursvennootschap Mélice & Cie ingetrokken. Dat vernam de redactie bij CBFA-woordvoerder Luk Van Eylen. Cliënten van Mélice stelden gisteren tot hun verrassing vast dat de kantoren van Mélice gesloten waren.

(tijd) Volgens Jean-Jacques Durré, bestuurder van de communicatiedochter Mélice Stock Market, werd Mélice & Cie al vorige donderdag van de CBFA-beslissing op de hoogte gebracht. De ingreep houdt verband met organisatieproblemen. Zo moest Mélice zijn raad van bestuur en directiecomité versterken, maar sleepte dit nogal lang aan. 'Van liquiditeits- of solvabiliteitsproblemen is geen sprake en zeker niet van fraude', beklemtoont Durré.

De CBFA heeft een speciale commissaris aangesteld, Xavier Doyen, die in de plaats van de leiders van de vennootschap zal optreden. Zijn toestemming is voortaan vereist voor elke handeling die de vennootschap wil stellen.

In nauw overleg met de speciale commissaris werkt de familie Mélice aan een oplossing om ervoor te zorgen dat de geblokkeerde tegoeden van cliënten zo snel mogelijk worden vrijgegeven.

Steeds volgens Durré wordt vanmiddag een overeenkomst met een buitenlandse beursvennootschap ondertekend waarvoor Mélice voortaan als agent optreedt.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud