'Citibank België dicht bij verkoop'

©BLOOMBERG NEWS

De Amerikaanse bankreus Citigroup zou exclusieve gesprekken over de verkoop van haar Belgische bankdochter voeren. De meest geciteerde kandidaat-kopers zijn Crédit Mutuel, Santander en SocGen.

(belga) - Volgens De Standaard is de verkoopprocedure al bijna een half jaar bezig. De verkoop van Citibank België komt niet uit de lucht gevallen. Door de kredietcrisis is moeder Citigroup zwaar in de problemen gekomen, waardoor vorig jaar al werd beslist om een groot aantal Europese activiteiten in de etalage te plaatsen.

Of ook de bescheiden Belgische dochter op dat verkooplijstje stond, was tot nu toe onduidelijk. Citibank België heeft dat altijd formeel ontkend, maar volgens ingewijden werd de verkoopprocedure al een half jaar geleden opgestart en is ze nu in de beslissende fase gekomen.

Er lopen exclusieve gesprekken met een kandidaat-koper die op korte termijn kunnen leiden tot een overname.
Citibank België telt ongeveer 850 werknemers en heeft ongeveer 2,5 miljard aan deposito's onder beheer. De Belgische poot van Citigroup is vooral gespecialiseerd in de agressieve verkoop van consumentenkredieten en was volgens meerdere bronnen vorig jaar verlieslatend.

De Franse bankgroep Crédit Mutuel wordt het meest geciteerd als kandidaat-koper. De Fransen namen vorig jaar al de Duitse dochter van Citibank over. Andere mogelijke kapers op de kust zouden het Spaanse Santander en SocGen zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud