Advertentie

'Citibank verleent volledige medewerking'

©BELGA

Citibank 'is verrast dat het niet de kans heeft gekregen de conclusies van het rapport' van de economische inspectie in te kijken, maar zal 'volledige medewerking aan het onderzoek verlenen', zo heeft de bank donderdagavond gereageerd op het bericht dat de economische inspectie, officieel de Algemene Inspectie Controle en Bemiddeling, een dossier over Citibank aan het parket van Brussel heeft overgemaakt.

(belga) - Citibank 'blijft ook zijn klanten steunen' die door het faillissement van Lehman Brothers getroffen zijn. De bank zal hen, 'op kosten van Citibank, helpen bij het uitoefenen van hun rechten in het kader van de procedure die tegen Lehman Brothers loopt'. Citibank 'bevestigt' in een mededeling voorts 'zijn vertrouwen in de financiële adviseurs' van de bank.

De Algemene Inspectie Controle en Bemiddeling onderzocht of Citibank en andere financiële instellingen zich schuldig maakten aan 'misleidende reclame'. Citibank bood beleggingsproducten aan die gelinkt waren aan Lehman Brothers en presenteerde die als 'absoluut veilig'. Intussen is Lehman Brothers failliet en dreigen de beleggers hun geld niet meer terug te zien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud