'Citigroup plant verkoop private equity'

Foto Photo News

De Amerikaanse financiële groep Citigroup is van plan haar dochter Citi Private Equity te verkopen of af te splitsen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van mensen die met de zaak vertrouwd zijn. De opbrengst van de desinvestering moet dienen om de schuldenberg van Citigroup te verkleinen.

(tijd) - Citi Private Equity beheert een totaal vermogen van 10 miljard dollar, waarvan zowat 2 miljard van Citigroup zelf. De rest is aan de instelling toevertrouwd door externe beleggers. Citi PE neemt minderheidsbelangen in ondernemingen en investeert ook in andere buyout-fondsen. De Citigroup-divisie werd een tiental jaar geleden opgericht.

Volgens één bron zouden Todd Benson en Darren Friedman, die aan het hoofd staan van Citi PE, overwegen de instelling zelf over te nemen, samen met nieuwe partners of met andere financiering.

De Amerikaanse overheid stapte eind 2008 in het kapitaal van Citigroup en controleert nu 27 procent van de mastodont. Onder druk van de regelgevers, die vinden dat Citigroup te groot is, heeft Citigroup voor bijna 1.860 miljard dollar aan activa in de etalage geplaatst.

Citigroup zou wel nog in private equity actief blijven, maar via een kleinere divisie die eind 2007 werd overgenomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud