Citigroup schrapt 50.000 banen

©-

Het Amerikaanse bankconcern Citigroup, die zwaar is getroffen door de financiële crisis, schrapt wereldwijd 50.000 banen. Ook de uitgaven zullen met twintig procent worden verminderd. Dat maakte de groep bekend in New York.

(belga) - Citigroup is een van de grootste slachtoffers van de financiële crisis. De bank staat al vier kwartalen op rij diep in het rood. Het verlies loopt op tot meer dan twintig miljard dollar. De bank wil verschillende onderdelen van het concern afscheiden. In Duitsland verkocht de bank reeds het onderdeel voor de privé-klanten.

Citigroup-baas Vikram Pandit kondigde de drastische maatregel aan tijdens een vergadering met de medewerkers. De baas van het concern, die momenteel ongeveer een jaar aan de macht is, staat door de aanhoudende problemen van de bank sterk onder druk.

De bank had eerder al tienduizenden jobs geschrapt. Ongeveer een jaar geleden werkten er nog 375.000 mensen bij Citigroup. Ook andere financiële instellingen zoals JPMorgan kondigden aan dat er vele jobs zouden worden geschrapt.

Wereldwijd zijn er al zeker 160.000 jobs verloren gegaan in de banksector door de kredietcrisis. De financiële instellingen boekten samen afschrijvingen en winstverliezen van meer dan zevenhonderd miljard dollar.

In een interne memo waar deze ingreep wordt aangekondigd, verzekerde gedelegeerd bestuurder Vikram Pandit volgens de Financial Times dat Citigroup 'genoeg eigen fondsen, rijkelijke liquiditeiten en een solide omzetcijfer heeft'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud