Clan Waucquez claimt grotere controle Floridienne

©Photo News

Een groep aandeelhouders rond Beluflo, de holding van de familie Waucquez, claimt een belang van 78,92 procent te hebben in de chemie- en agroholding Floridienne. Dat blijkt uit een participatiemelding van Euronext Brussel. In dit belang van 78,92 procent is wel al de betwiste participatie van 34 procent opgenomen waarvan de Franse groep Aurea beweert de eigenaar te zijn.

Foto: Jean-Marie Delwart, voormalig gedelegeerd bestuurder van Floridienne (foto Photonews). 

(tijd) - De verschuivingen in het aandeelhouderschap van Floridienne kaderen in de strijd om de controle over de holding tussen enerzijds Beluflo, de groep rond financieel directeur Gaëtan Waucquez, en anderzijds de groep rond Jean-Marie Delwart, de voormalige gedelegeerd bestuurder van Floridienne. Beide clans verschillen van mening over de strategie die Floridienne moet volgen.

Beluflo had vorige week nog laten weten een aandeelhouderspact te hebben gesloten dat meer dan 45 procent van de stemrechten van Floridienne verzamelt. Samen met de steun van de Waalse investeringsmaatschappi SRIW, die 4,77 procent van Floridienne bezit, zou de raad van bestuur van Floridienne nu dus meer dan 50 procent van de stemrechten in handen hebben.

Beluflo zelf zou daarbij 69,07 procent van Floridienne bezitten. Daarbij gaat de groep er wel al van uit dat ze een pakket van 34 procent in handen heeft dat ook wordt opgeëist door de Franse holding Aurea. Aureau beweert eveneens de rechtmatige eigenaar te zijn van dit belang, dat het in handen had gekregen van Jean-Marie Delwart, de voormalige gedelegeerd bestuurder van Floridienne.

Uit de participatiemelding blijkt verder dat Finatco, een groep uit Genval, een belang van 2,16 procent in Floridienne heeft genomen. In samenspraak met Beluflo en Finatco heeft een niet nader genoemde groep aandeelhouders samen nog een belang van 7,68 procent opgebouwd in Floridienne, leert de participatiemelding verder.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud