Clans Waucquez en Delwart verhogen belang in Floridienne

Beluflo, de holding die gecontroleerd wordt door de familie Waucquez, heeft zijn belang in de holding Floridienne verhoogd van 33,2 tot 36,07 procent. Tegelijkertijd heeft ook de groep rond de Waalse zakenman Jean-Marie Delwart zijn aandeel in Floridienne opgetrokken tot 31,90 procent. Dat bljkt uit een persbericht van Floridienne.

Jean-Marie Delwart (foto: photonews)

(tijd) - Sinds de investeringsmaatschappij Bois Sauvage vorige maand besliste haar belang van 15,18 procent in Floridienne van de hand te doen woedt er een machtsstrijd om de controle over de chemie- en voedingsholding tussen enerzijds de groep rond financieel directeur Gaetan Waucquez en anderzijds de groep rond zakenman Jean-Marie Delwart.

Beluflo, de holding van de groep Waucquez, kocht maandag 23.408 aandelen Floridienne van Bois Sauvage voor 87,46 euro per aandeel. Dat waardeert het hele pakket op 2,05 miljoen euro. Met de transactie verhoogt de clan Waucquez zijn belang in Floridienne tot 36,07 procent.

Tegelijkertijd blijkt dat Jean-Marie Delwarts groep Belgocodex, samen met de vennootschappen Servim, Hurtebise, Biotec en Domain d'Argenteuil en bevriende partners, zijn belang in Floridienne heeft verhoogd tot 31,90 procent. Delwart had totnogtoe de controle over 22 procent van Floridienne.

Floridienne ging rond 10.45 uur 6,4 procent lager tot 117,05 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud