Cobepa investeert in bijstandsverlener International SOS

©AFP

De Belgische durfkapitaalgroep Cobepa koopt een belang van 18 procent in International SOS, een bedrijf dat wereldwijd bijstand levert aan bedrijven. International SOS specialiseert zich in dringende medische zorg en evacuatie in conflictsituaties.

(tijd) - Cobepa verwerft voor een onbekend bedrag een belang van 18 procent in AEA International Holdings. Dat is de holding boven de bijstandsgroep International SOS. Cobepa neemt de aandelen over van een aantal minderheidsaandeelhouders.

International SOS werd in de jaren 80 opgericht door de Franse arts Pascal Rey-Herme en Arnaud Vaissié, die het bedrijf nog steeds leidt. International specialiseert zich in dringende medische bijstand aan reizigers en expats. De groep biedt ook andere diensten aan bedrijven met werknemers in het buitenland, zoals crisismanagement, beveiliging of evacuatie van mensen uit crisisgebieden. 

International SOS heeft hoofdkantoren in Londen en Singapore en telt 5.000 medewerkers, van wie 1.800 met een medische achtergrond. Daarmee levert het bedrijf bijstand in een zeventigtal landen. Vooral grote bedrijven, overheden en ngo’s, maar ook individuele personen doen een beroep op de deze diensten. International SOS heeft 80 procent van de grootste 100 bedrijven ter wereld als klant.

 Cobepa, een voormalige dochter van BNP Paribas, is sinds enkele jaren in handen van een reeks familiale aandeelhouders. De investeringsmaatschappij beschikt over een vermogen van meer dan 800 miljoen euro en neemt belangen in Europese bedrijven. Cobepa heeft belangen in D’Ieteren (8%), Belron (Carglass, 20%), Carmeuse (20%), Sapec (15%)  en Zetes (16%). Onlangs stapt de groep uit de chocoproducent All Crump.   

DA

Foto AFP 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud